Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca assisteix a la Jornada “Acompanyament i Autonomia”

 
El passat 3 d’abril, professionals de Villablanca vam assistir a la Jornada Acompanyament i Autonomia organitzada per La Fundació Privada Catalana Tutelar, La Tutela.
 
Va obrir la jornada el Dr. Ramon Montes, psiquiatra, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, que va posar èmfasi en la relació d’ajuda en les persones més vulnerables basant-se en un model d’empoderament, autodeterminació i autonomia personal. També es van emfatitzar els drets socials lligats a la dignitat i la llibertat dels éssers humans, situant els professionals i les institucions com a motor de canvi.
 
La Sra. Pepita Cabiscol, cap de Servei del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, va tancar la jornada amb: “Acompanyament i Autonomia: l’habitatge com a espai de creixement vital”. Va assenyalar la importància de deixar enrere el model assistencial i centrar la mirada en un model basat en els drets socials on les normes són senzilles i flexibles, que doni importància a les necessitats i preferències de les persones, al diàleg, que els suports siguin personalitzats i flexibles i que un dels objectius sigui apoderar a la persona cap a una autonomia plena.

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES