Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Donar veu a les persones tutelades per lluitar contra l’estigma

Aquest curs 2017-18 i dins del marc de l’assignatura de Treball Social i Trastorns mentals i fruit del conveni signat entre la URV i la FPM i dins del servei de tuteles, els alumnes han tingut la oportunitat de gaudir de l’experiència d’Aprenentatge Servei (APS).

Aquests han hagut d’elaborar un audiovisual dirigit a sensibilitzar a la ciutadania respecte l’estigma que pateixen les persones que presenten problemes de Salut mental greu, amb discapacitat intel·lectual, que són d’ètnia gitana i que estan tutelades per Fundació Pere Mata.

Han pogut comptar amb la desinteressada col·laboració duna jove que ha prestat el seu testimoni per tal d’apropar als alumnes a una realitat viscuda en primera persona on ha patit una gran vulnerabilitat i estigma. El fet de donar-li el protagonisme i poder gaudir d’aquest públic jove però interessant, en un entorn per ella desconegut i mai pensat, ha possibilitat el sentir-se reconeguda i valorada i en la que se li ha convidat a expressar la seva opinió respecte la tasca realitzada.

Ha estat una gran oportunitat per a totes les parts: ha possibilitat de modificar la mirada entre la jove tutelada i els tutors en tant afavorir l’enfortiment del vincle i l’autoestima en ella, entre els alumnes que descobreixen una realitat que ens ha d’interpel•lar professionalment i la jove que descobreix on i com es formen els futurs treballadors socials, i entre els alumnes que coneixen les característiques i funcions d’una entitat jurídica com és la FPM.

Tanmateix, la universitat com espai de formació superior es converteix en un agent més, compromès amb la societat al formar als futurs professionals del treball social amb la transmissió dels valors solidaris i de responsabilitat social, dirigits als col•lectius més vulnerables a la vegada que possibilita una aproximació a la realitat actual de l’exercici professional i els reptes a assumir per complir amb les funcions dels treballadors socials
.
 

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES