Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Cànnabis i psicosi: cap a formes de cànnabis més segures?

 
El proper dia 20 de desembre a les 13:30 hores, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata celebrarà la sessió d’Actualitzacions en l’assistència a la salut mental: recerca i innovació, que tractarà sobre els “Cànnabis i psicosi: cap a formes de cànnabis més segures?”.
 
El cànnabis és la droga il·legal més consumida arreu del món. Estudis epidemiològics prospectius han demostrat que el consum de cànnabis està associat amb un increment de risc de presentar símptomes i trastorns de l’espectre de la psicosi. L’inici de consum en fases precoces de l’adolescència, el consum diari de cànnabis i l’ús de formes de gran potencia [riques en tetrahidrocannabinol (THC) i pobres en cannabidiol [CBD)] conformen el major risc.
 
En aquesta sessió es parlarà dels models i estudis més actuals que descriuen la relació entre cànnabis i psicosi, posant èmfasi en els potencials mecanismes fisiològics, aspectes clínics i noves estratègies de tractament.
 
La sessió anirà a càrrec del Dr. Albert Batalla. Psiquiatra i investigador del Departament de psiquiatria. Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour. Radboudume
 
Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l’assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES