Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Redisseny de processos assistencials

 
La innovació als processos assistencials representa el motor de canvi fonamental a una organització sanitària i a l’entorn del Grup Pere Mata s’han posat en marxa els mecanismes per fer-ho possible.
 
S’ha plantejat la necessitat d’introduir noves maneres de treballar en l’entorn assistencial a partir d’una tasca de disseny dels principals processos amb la finalitat explícita d’introduir innovacions organitzatives, estandaritzar l’activitat i disminuir la variabilitat de la pràctica clínica. 
 
En una primera etapa s’ha prioritzat l’organització del procés de treball col·laboratiu amb l’Atenció Primària, s’han dissenyat els trets bàsics del procés i s’ha desenvolupat un projecte pilot que incorpora la implementació de nova tecnologia psicològica de grup a aplicar a l’entorn d’Atenció Primària.

Aquest projecte ha perseguit desenvolupar una proposta de procés de treball cooperatiu de salut mental a l’Atenció Primària que es resumeix en l’esquema adjunt que es fonamenta en dos activitats a partir de dos equips bàsics de col·laboració: 
 
Metge de família i psiquiatra interactuen en una consultoria setmanal de casos on es comenten els casos de major complexitat i es prenen decisions conjuntes.

Infermeria d’Atenció Primària i Psicologia del CSMA treballen en equip organitzant i aplicant conjuntament un programa teràpia psicològica de grup (8-10 sessions).
 
S’ha dissenyat un programa terapèutic específic per aquesta activitat. S’han avaluat els resultats d’un estudi pilot desenvolupat a 5 ABS i que ha obtingut uns resultats força positius.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES