Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Més de 400 persones a la festa dels 20 anys de Bellissens

Més de 400 persones han participat en la Festa de les Famílies de Bellissens amb que s'ha commemorat el 20è aniversari del centre, el primer que es va posar en marxa a Catalunya per tractar persones amb discapacitat i malaltia mental. L'acte central ha comptat amb la intervenció emocionada de diversos familiars d'usuaris sobre la seva experiència.
 
Joan Amigó, director general del Grup Pere Mata, ha destacat el suport que les diferents administracions sempre han donat al centre. I ha destacat la gran participació de les famílies dels usuaris i el programa de voluntariat que s'està realitzant amb estudiants de secundària de l'escola Turó.
 
La tinent d'alcalde de Reus, Montserrat Vilella, ha destacat el suport que centres com Bellissens donen a les famílies. També ha resaltat que "Bellissens és més que quatre parets, perquè hi ha una implicació personal molt important dels professionals".
 
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat el sentiment i la força expressada per les famílies dels usuaris durant l'acte i el treball "pell a pell dels professionals amb els usuaris".
 
Per últim el secretari general de la Presidència de la Generalitat, Quim Nin, ha manifestat "l'orgull per un país que té gent capaç de crear institucions com Pere Mata. Per això us donem les gràcies per la feina que feu i per les persones que la feu, una feina que no es pot pagar amb diners".
 
Les directores de les residències, Arantxa Uranga i Raquel Ramo, i Manel Acosta en representació dels auxiliars socio-sanitaris,  han presentat l'acte i han valorat els 20 anys d'història del centre. Han destacat l'acompanyament als usuaris i a les famílies, sobretot des del punt de vista emocional, amb l'objectiu de donar-los "la millor qualitat de vida possible i molta satisfacció a les seves vides". També han destacat el treball en equip dels professionals.
 
Les activitats de celebració van començar amb l'obertura de portes a les famílies i convidats a dos quarts de dotze, i l'actuació d'un grup d'animació. Cap a dos quarts d'una, amb l'arribada de les autoritats, es s'ha projectat un vídeo amb imatges dels 20 anys de Bellissens incloent-hi les activitats en la comunitat que es realitzen (sortides i activitats culturals i lúdiques) i les activitats esportives  i teatrals, amb representacions a teatres de Reus, Tarragona i Barcelona. Des del punt de vista esportiu, 50 usuaris dels 100 de Bellissens han participat en lligues i campionats territorials i nacionals aquesta temporada.
 
Després d'un dinar d'usuaris, familiars i professionals als jardins del centre, la festa va continuar conjuntament amb familiars dels usuaris de Villablanca, amb ball i coca de sucre per a tothom.
 
Bellissens
 
Bellissens s'ubica dins Villablanca, i es compon de dues residències de 50 places cadascuna. Tracta persones amb discapacitat intel·lectual lleugera i mitjana amb un trastorn mental afegit que requereixen un tractament rehabilitador integral amb suport extens.
 
Bellissens i la resta de serveis que s'integren a Villablanca fan que el Grup Pere Mata sigui referent al país en el tractament i la recerca sobre la discapacitat intel.lectual i el trastorn mental.
 

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES