Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Nou representant de l’Institut Pere Mata al Comitè Ètic d’Investigació amb medicaments

 
Des d’aquest mes de gener, Donís Mas, psiquiatre de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HU IPM), és membre vocal del Comitè Ètic d’Investigació amb medicaments (CEIM) de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).
 
Aquest tipus de comitè vetlla perquè tota la recerca que es fa amb persones i que comporta una intervenció es faci amb el màxim rigor científic i complint els criteris internacionals d’ètica en la investigació. Per exemple, cada vegada que apareix un nou medicament s’han de fer estudis per comprovar la seva eficàcia i seguretat, i aquests estudis són avaluats pels CEIMs de cada centre participant en l’estudi per a comprovar que es compleixen tots els requisits ètics. Un altre tipus d’estudi que també ha de passar per l’avaluació del CEIM és el que proposen els mateixos professionals sanitaris quan volen contrastar una hipòtesi que implica treballar amb dades de la història clínica dels seus pacients o bé que se li demana al pacient algun tipus d’intervenció que està fora de la pràctica clínica habitual (per exemple provar una nova teràpia psicològica o fer una extracció de sang per a estudis genètics).
 
Donís Mas agafa el relleu a Elisabet Vilella, investigadora de l’HU IPM, que ha estat membre del CEIM IISPV durant més de vint anys.

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES