Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Proposta dins de l’aprenentatge servei de la URV d’una guia de bones pràctiques al servei de tuteles

Aquest curs 2017-18 per primera vegada i fruit del conveni entre la URV i FPM i dins de l’assignatura de Deontologia en el Grau de Treball Social i el servei de tuteles, els alumnes Han tingut la oportunitat de gaudir de l’experiència d’Aprenentatge Servei (APS).
 
Aquesta pretén ser una eina que permeti la participació d’aquests en un projecte de servei a la comunitat dirigit als professionals de dins i fora de l’entitat i que visualitza la problemàtica de ser dona gitana, amb problema de Salut mental i discapacitat i a més a més, tutelada per una entitat jurídica.
 
La diversitat de perfils a atendre en els últims anys representa un repte a la vegada que una oportunitat per a repensar les nostres intervencions. No podem tractar a tothom de la mateixa manera i el que representa assumir qualsevol de les figures tutelars no sempre és entesa i acceptada d’entrada.
 
En el treball coordinat entre FPM i SESMDI es detecten especificitats a atendre en el col•lectiu de dones gitanes amb DI I TM tutelades i especialment en aquells casos objecte de múltiples intervencions des de l’àmbit comunitari amb escàs èxit on l’estigmatització està molt present.
 
L’objectiu d’aquesta APS ha estat poder proposar un model de guia de bones pràctiques amb la persona i els diversos agents que intervenen en el procés de tutela (professionals de l’entitat, altres professionals de la xarxa comunitària, familiars, etc…) prestant especial atenció en totes aquelles situacions dilemàtiques en que els i les professionals es troben dia rere dia i establint un criteri i model d’intervenció, basat en aspectes ètics i deontològics.
 
Creiem firmament en la necessitat de que l’entitat assoleixi un compromís ètic per part dels professionals que intervenen ara i en un futur. Entenem que les nostres intervencions s’emmarquen en el treball en xarxa, en la difusió d’aquest marc que ens identifica i dóna sentit al nostre treball, i en la responsabilitat que vers a les persones amb especials dificultats s’assumeix diàriament.

Galería de Imágenes FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS