Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Un passeig per la Fundació Pere Mata

 
El 3 de desembre es celebra el Dia Internacional de la Discapacitat i des de l'Ajuntament de Reus s'organitzen una sèrie d'actes que tenen com a objectiu sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i el benefici de la integració d'aquest col·lectiu en tots els àmbits: social, laboral, cultural...
 
Dins aquests actes, el passat 29 de novembre, des de la Xarxa Social de Salut Mental de la Fundació Pere Mata es va organitzar una visita a les instal·lacions que la Fundació Pere Mata té al C/ Tolerància. Els destinataris d’aquesta visita van ser més de 50 alumnes del Cicle Superior d'Integració Social dels IES Gaudí i Vidal i Barraquer.
 
La visita va consistir en una gimcana en la qual els alumnes, dividits en diferents grups, van anar passant per diferents espais on s'explicaven els diferents Serveis que ofereix Fundació Pere Mata. Aquests són: els Serveis Laborals (Servei Prelaboral, Centre Especial de Treball – Unitat  de Suport a l'Atenció Professional), els Serveis d'Habitatge (Llar Residència, Llars amb suport i Programa de Suport a l'Autonomia a la Pròpia Llar), Servei d'Acompanyaments i Banc d'Ajudes Tècniques i el Servei Teràpia Ocupacional. L'explicació de cada servei anava a càrrec de les persones usuàries del mateix, amb el suport dels seus referents. També es va proposar la realització de diferents dinàmiques per tal de conèixer d’una manera més vivencial el funcionament de cada servei i poder-se posar al lloc de la persona usuària.
 
Un cop finalitzada la visita a cada Servei es lliurava al grup una peça d’un trencaclosques. En finalitzar el circuït, tots junts ens vam trobar a la zona del menjador on vam muntar el diferents trencaclosques. En aquests s’hi podia llegir una frase que definia aspectes importants en la vida d’una persona i que es treballen des dels diferents Serveis: autodeterminació, relacions interpersonal, aprenentatge de noves habilitats, accés a recursos comunitaris i el benestar emocional.
 
L’activitat ha estat tot un èxit i els alumnes que hi ha participat s’han mostrat molt interessats i satisfets amb l’experiència. Pensem que aquesta experiència els ha aportat un coneixement més ampli d’una part del món laboral en el qual acabaran treballant quan finalitzin els seus estudis.
 
 
 

Galería de Imágenes FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS