Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Fundació Pere Mata ha participat en el Projecte Pilotatges en Serveis Centrats en la Persona 2018

 
El Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Pere Mata ha participat en el Projecte Pilotatges en Serveis Centrats en la persona 2018, projecte impulsat conjuntament per DINCAT i Plena Inclusió. Els pilotatges tenen com a objectiu introduir en els Serveis metodologies per a treballar l’autodeterminació de les persones usuàries.

Les fases que han integrat el desenvolupament d’aquest projecte han estat:
 
1. Formació i capacitació on line per a professionals participants, mitjançant la participació en comunitats d’aprenentatge liderades per professionals de Plena Inclusió.
 
2. Realització del taller d’autodeterminació liderat per un professional de DINCAT i realitzat al mateix Servei. Hi assisteixen:
– Les dues persones usuàries destinatàries
– Dues persones referents tutelars
– Dues tècniques del Servei de Teràpia Ocupacional.
 
En aquesta reunió es dissenya un projecte individual que té com a finalitat aconseguir quelcom que per a la persona usuària sigui important.
 
En aquesta reunió les dues persones usuàries han estat els protagonistes en tot moment. Se’ls pregunta què els agradaria fer que no estiguin fent actualment. Hi ha una premissa que és molt important i que ha de quedar molt clara i és que d’entrada “no es pot dir que no a cap proposta que faci la persona usuària i que aquesta pot demanar allò que la persona cregui, sense restriccions”.
 
D’entrada cada persona usuària fa més d’una proposta, però a mesura que van parlant es va entreveient allò que és més important per a ella i és cap a aquesta idea-activitat cap a on es dirigiran les accions posteriors.
 
Un cop la persona usuària ha decidit quina activitat vol fer, s’elabora un pla per a assolir-la.
 
3. Implementació del projecte i realització de les activitats
En aquesta fase es realitzen les activitats que les persones han decidit. Elles també participen en l’organització de les mateixes, en la mesura del possible.
 
Les activitats escollides han estat:
– Sortida a Montserrat amb una amiga molt especial
– Organitzar un dinar especial a la unitat de vida amb un company molt estimat
 
Us adjuntem algunes fotografies de tot el procés.
 
4. Valoració
Durant aquest mes de novembre hem fet la valoració d’aquesta experiència. En aquesta reunió, les persones usuàries han expressat les seves vivències. Tant per part seva com per part dels professionals assistents, la valoració ha estat molt positiva. Els professionals ens hem compromès a fer el possible per a fer extensives aquestes experiències a les altres persones usuàries del Servei.
 

_VVC5520

 

Galería de Imágenes FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS