Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Diferències en la incidència i característiques de primers episodis psicòtics


Investigadors del grup de psicosi incipient de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i IISPV conjuntament amb investigadors de Parc Salut Mar de Barcelona i Hospital Parc Taulí de Sabadell han publicat un article titulat ”Incidence rate and distinctive characteristics of first episode psychosis during the COVID‑19 pandemic: a multicenter observational study" en la revista d’accés lliure Scientific Reports.

Es tracta d’un estudi col·laboratiu observacional on es van incloure 220 subjectes entre els 3 centres participants que pretenia investigar si hi havia diferències en la incidència i característiques de primers episodis psicòtics (PEP) entre l’any prepandèmic i l’any d'inici de pandèmia COVID.
 
En contra del què s’esperava, no es va trobar que hi hagués un augment de la incidència de PEPs en l’any 2020 en comparació amb el 2019 com es pot observar en la gràfica adjunta.  En canvi, si es va observar una major incidència de PEPs en dones en el 2020 en comparació al 2019. Els resultats recolzen que existeixen diferències de gènere en la vulnerabilitat a l’estrès i psicosi. Els interessats en llegir article poden accedir al seu contingut a través del següent enllaç https://www.nature.com/articles/s41598-022-26297-6
 

Galería de Imágenes FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS