Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Pere Mata Social participa en un estudi sobre el bilingüisme en el rendiment cognitiu

 
Diversos estudis han demostrat que el bilingüisme millora el rendiment cognitiu i també influeix en la reserva cognitiva, fins al punt que endarrereix fins a quatre anys l'aparició de demència (Estanga et al., 2017; Abutalebi et al., 2014).
 
Aquest any, els usuaris del Centre de Dia de la Residència, CD i Casal de La Verneda, gestionada per PERE MATA SOCIAL, S.A., han tingut l'oportunitat de participar en aquest estudi que, precisament, valora quin és l'efecte que té el bilingüisme en el seu rendiment cognitiu, agafant com a llengües el català i el castellà.
 
L'estudi ha consistit a fer una sèrie d'avaluacions, primerament d'entrevistes per conèixer les dades sociodemogràfiques, l'estat cognitiu i l'ús de les diferents llengües, juntament amb l'administració de proves neuropsicologies que valoren llenguatge, memòria i atenció. En acabar, els participants han pogut obtenir un informe en relació amb el seu estat cognitiu actual, i de quins han estat els resultats obtinguts en l'estudi.
 
Tots els usuaris del Centre de Dia que hi han participat, s'han mostrat molt contents que se'ls hagi tingut en compte, i valoren molt positivament aquestes iniciatives.
 
Aquest estudi s'ha portat a terme per persones que realitzen estudis de doctorat a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport de la Universitat Ramon Llull.
 
Els resultats preliminars indiquen que el grup de participants bilingües mostra un major rendiment cognitiu, amb relació al grup que presenta un aprenentatge posterior de la segona llengua. Així i tot, cal continuar realitzant proves per replicar els resultats en una mostra més àmplia.

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES