Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Fundació Pere Mata participa a la II trobada sobre afectivitat, sexualitat, anotomia i empoderament

 
Es va dur a terme al Museu d’Art Modern de Tarragona la “II TROBADA SOBRE AFECTIVITAT, SEXUALITAT, AUTONOMIA I EMPODERAMENT DE LES PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL” promoguda per la Fundació Antoni Cambrodí, i amb el suport de la Diputació de Tarragona.
 
La Fundació Pere Mata va participar en aquest jornada de formació i debat a través de la ponència “Reforma Legislativa. De la incapacitat civil a la fixació de mesures de suport” que va dur a terme el Departament Jurídic de la Fundació Pere Mata, representada per la Lletrada Marta Barenys. A través d’aquesta ponència, es va poder exposar el passat, present i futur de la reforma legislativa arrel de la publicació de la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la que es reforma la legislació civil i processal, així com el Decret Llei 19/2021, de 31 d’agost, pel qual s’adapta el Codi Civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat.
 
Aquestes dues normes han comportat un canvi de paradigma i de concepció de les noves mesures de suport per l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, desterrant l’antic sistema de la presa de decisions a través d’un sistema de incapacitat o modificació de la capacitat, cap a un nou model basat en la voluntat, les preferències i els desitjos de la persona.
 
La nova reforma legislativa, basada en la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat (Nova York, 13 de desembre de 2006) relaciona la dignitat inherent de les persones amb la seva autonomia individual, inclosa la llibertat en la presa de les seves pròpies decisions, i estableix, a través del seu art. 12, el reconeixement a totes les persones amb discapacitat de la seva capacitat jurídica en igualtat de condicions respecte al conjunt dels ciutadans, i en tots els aspectes de la vida, essent obligació dels estats membres que van ratificar la Convenció crear les mesures de suport necessàries per l’exercici d’aquesta capacitat.

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES