Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Servei Prelaboral d’Amposta inicia les activitats a l’Institut Escola Agustí Barberà

 

Els Servei Prelaboral d’Amposta (SPL),  Fundació Pere Mata, va començar el passat més de febrer les activitats a l'IE Agustí Barberà, tal i com estaven programades dintre del projecte de Sensibilització d’Infants respecte a la Salut Mental, a través de la subvenció atorgada per la Diputació de Tarragona.

Les activitats inicials desenvolupades per les persones usuàries del servei han estat d’organització i distribució de tasques per poder iniciar amb les primeres actuacions. Aquesta primera ha consistit en la pintura del mur exterior del centre, en la qual les persones usuàries estant pintant la base i, posteriorment i en companyia del alumnat, es pintaran uns rombes amb colors distintius.

Continuant amb les activitats programades, aquest mes de març, el persona tècnic del SPL ha impartit la primera sessió de formació en Salut Mental al claustre de professors/es del centre. En aquesta primera sessió, han participat 31 professors i professores i s’han posat xifres sobre la salut mental, s’ha parlat sobre la qualitat de vida de les persones, s’ha treballat la terminologia a l’hora de parlar sobre aquest tema i s’han trencat mites vers la realitat de les persones amb un problema de salut mental.

Per part de les persones usuàries del servei hi ha una valoració positiva de les activitats, al sentir-se realitzats desenvolupant unes accions en un entorn normalitzat, inclusiu i del que es senten que són un més.

Un cop més, volem destacar la importància de poder realitzar aquests projectes i aproximar la salut mental en un entorn educatiu, per poder acompanyar des d’edats ben primerenques als i les alumnes, així com al professorat que els ensenya cada dia. Tan mateix, una de les referències obtingudes per part d’una professora, en finalitzar la primera formació, ha estat: “Que importants són aquestes xerrades i també la execució de projectes com aquest. Que interessant!”


Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES