Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident de quart any de Psiquiatria de l’HUIPM realitza la seva rotació externa a Argentina

 
Paola Saura, resident de quart any de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), està fent la seva rotació externa a l'Hospital Carolina Tobar García de la ciutat de Buenos Aires (Argentina).
 
Aquest Centre d'atenció pública se centra en l'atenció holística de la salut mental Infanto-Juvenil, des de l'atenció primerenca fins als divuit anys, amb un perfil de trastorn mental sever. Fundat el 1968, porta el nom de la Dra. Carolina Tobar García, qui va destacar en el desenvolupament de la neuropsiquiatria infanto-juvenil en aquest país.
 
Durant els tres mesos de rotació, ha pogut treballar juntament amb els professionals d'aquest centre, formant part del Programa d'Orientació i Admissió del centre. En aquest, es duu a terme un seguiment estret dels pacients que pel seu estat psicopatològic així ho necessiten, fins que és possible incorporar-los a un tractament estàndard (psicòleg clínic i psiquiatre) tant en l'àmbit individual com grupal.
 
Paola ha pogut participar de forma activa, sent terapeuta juntament amb altres professionals en activitats grupals amb adolescents. Aquests grups es caracteritzen per no centrar-se només en el pacient sinó també en les seves famílies, i hi ha de forma paral·lela un grup de multifamiliar compost pels pares i tutors.
 
Aquesta experiència està sent molt enriquidora tant a escala personal com professional i suposa un pas més en la seva formació específica en el camp de la psiquiatria infantil i juvenil.

Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES