Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’hepatitis C en persones amb trastorns psiquiàtrics

El Servei de Digestiu de l’Hospital Joan XXIII obté finançament per investigar l’hepatitis C en persones amb trastorns psiquiàtrics

 
Amb una beca de 23.346 € euros, estudiarà la prevalença de l’hepatitis C en aquest col·lectiu, caracteritzat per tenir un difícil accés als dispositius habituals de maneig d’aquesta malaltia.
 
El Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona coordina un projecte d’investigació, que ha obtingut finançament de 23.346 euros, per estudiar l’hepatitis C en persones amb trastorns psiquiàtrics. La subvenció ha estat concedida dins de la 3ª Convocatòria de Becas Gilead Sciences para proyectos de Microeliminación en Hepatitis C, després de ser sotmès a un procés d’avaluació per part de la Asociación Española para el Estudio del Hígado (AEEH).
 
El treball estudiarà la prevalença de l’hepatitis C en aquest col·lectiu concret, caracteritzat per tenir un difícil accés als dispositius habituals de maneig d’aquesta malaltia, i avaluarà l’eficàcia d’una estratègia d’atenció integral en el propi centre, pel diagnòstic, el tractament i la curació de la malaltia. A més, també s’avaluarà el possible impacte beneficiós que pugui tenir la curació de l’hepatitis C sobre la malaltia psiquiàtrica i sobre el tractament farmacològic de la mateixa.
 
Aquest projecte, titulat: “Estudio de efectividad de una estrategia de actuación asistencial en el propio centro de atención ambulatoria a las enfermedades mentales de la ciudad de Tarragona (CSMA-Tarragona), para la detección, diagnóstico y tratamiento de la hepatitis crónica por virus C en individuos con trastornos psiquiátricos”, és un projecte coordinat pel cap de Digestiu de l’Hospital Joan XXIII, Dr. Joan Carles Quer, en el que també participa el Servei de Farmàcia del centre sanitari i amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, en coordinació compartida amb el Dr. Joaquín Ruiz, responsable del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tarragona.

 


Afegir nou comentari a l'article
   Nick :
   E-mail :
No serà vist per la resta d'usuaris
   Títol* :
   Comentari* :
  Notificar-me per mail els nous comentaris de l'article.
   Imatge de seguretat* : Introdueixi el text de la imatge :Galeria d'imatges FPM

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES