Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Què és Villablanca Serveis Assistencials?

 

Sota el nom Villablanca, el Grup Pere Mata ofereix diferents serveis en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual que cobreix totes les necessitats de tractament.

Villablanca està ubicada a l’autovia de Bellissens, al terme municipal de Reus, a uns 5 km del nucli urbà. Es tracta d'una finca rústica, envoltada de camps que inclou grans zones enjardinades. Molt a prop es troba el nou Parc Tecnològic del Camp (Tecnoparc) que inclou universitats, centres d’investigació en les àrees de salut i nutrició, centre de congressos i el nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Centre de referència a Catalunya pel que fa a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, Villablanca desplega un ampli programa de formació per als seus professionals i disposa d´una unitat d’investigació especialitzada en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual (UNIVIDD).

En el transcurs de més de 50 anys, el centre ha passat per diferents etapes, i ha adaptat la seva activitat a situacions i requeriments de les xarxes sanitària i social, però sempre sense perdre l’objectiu principal: l’atenció de qualitat a les persones.

Villablanca atén a més de 600 persones amb discapacitat intel·lectual distribuïts en diversos equipaments. Té 366 places de residència y 47 de centre de dia, concertades amb el Departament d´Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, mentre que la resta de places pertanyen a l´àrea de Salut Mental.

L´atenció a tots els nostres usuaris és totalment individual mitjançant un programa d´objectius assistencials. Ens plantegem millorar l´autonomia funcional i adaptativa de la persona així com millorar la seva qualitat de vida en un entorn susbtitutori de la llar. Tractem els problemes emocionals i de conducta de manera pluridisciplinar.

Aquest treball es porta a terme amb un equip de treball de diferents àmbits professionals, i s´ofereix un ampli ventall d´activitats assistencials que cobreixen la major part de les necessitats dels usuaris.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES